teisipäev, 31. jaanuar 2017

LOODUSMUUSEUMISSE

Läheme 1. märtsil loodusringiga Tartu uut loodusmuuseumi külastama.
Kavas ekskursioon giidiga, programm eksootilised lemmikloomad, Ahhaa 4D kino (Kõrberalli ja Masinate maailm). Väljasõit kell 8.30 ja tagasi kell 18.00 Sõidu maksumus esialgsete arvutuste kohaselt 18.50  ja nime panen kirja alles pärast maksmist. Kiirustage, sest kaasa võtan 15 õpilast.

pühapäev, 18. detsember 2016

KEVADINE LOODUSLAAGER

Särghaual sai kokku lepitud, et sel aastal laagerdame loodusringiga kaks päeva seal. Laager saab toimuma 16. ja 17. mail. Teeme kivitegevusi - vaatame mikroskoobiga, lihvime kive, otsime aaret, uurime eestimaa sisemust jne. Minuga saab kaasa tulla 15-20 õpilast ja sõit maksab 33€  (6€ edasi-tagasi sõit, 15€ programmid, 5€ ööbimine, 5€ ööbimine, 7€ söömine). Maksmisega aega on, aga nime panen kirja siis, kui raha minuni jõuab.

esmaspäev, 21. november 2016

Loodusringiga Särghauale

Väljasõit reedel, 25.11.
Praeguse seisuga on veel 6 vaba kohta. Kiirustage!

esmaspäev, 26. september 2016

MEIE KOOLI SEENENÄITUS.

Kuna kaheksandikel on sügiseseks teemaks seened, siis sel aastal pidi igaüks kodust mingi seene(d) kaasa võtma ja üheskoos raamatute, õpetaja ja google abiga ka need seened ära määrama. Oli nii mürgiseid kui söödavaid seeni. Saime kokku päris kena seenenäituse. :) Väga tubli kaheksas, kes enamik tuli tehtud kodutööga - mingi seenega kotis.

neljapäev, 15. september 2016

VEE-ELUSTIK

Traditsiooniliselt käis 5. klass sügisel meie oma Kaldaoja ääres vee-elustikku õppimas. Lärmi oli palju, loomade valik nii suur polnud. Saime vesiharke, selgsõudureid, liuskuri, ujuri, mitmeid vesikirpe ja kakandeid, tigusid, puruvanasid jms. Õpetaja oli kõige suuremas vaimustuses piimjast lamelasest, kelle siseelundid kõigile kenasti binokulaaris näha olid. Lõppkokkuvõttes saime päris hea ettekujutuse elustikust, mis meie ojakeses olemas on.

neljapäev, 8. september 2016

SÜGISENE VÄLJASÕIT

Taas on käes uus õppeaasta ja püüame sel aastal loodusringiga natuke tihedamini väljas käia.

Sügisel käiks traditsiooniliselt kusagil loodusekskuses. Seekord on kinni pandud aeg TTÜ Särghaua õppekeskusesse. Väljasõit toimub 3. novembril, kell 9.00 ja tagasi oleme hiljemalt kella kaheks. Vaatame mikroskoopidega kive, pinnast, seome neid nutiseadmetega. Käime kivi-õpikojas, kus saab omale miskit mälestuseks kaasa teha. Kaasa saab 15 õpilast ja maksab see väljasõit 9 eurot (3€ sõit + 6€ kaks õppetundi). Nime panen kirja siis, kui raha käes. Praeguseks hetkeks (26.09) on koha kinni maksnud 9 õpilast.

neljapäev, 5. november 2015

29. novembril väljasõit PÕÕSASPEA NEEMELE

Loodusring käis 29. novembril Põõsaspea neemel. Meil oli kaasas ornitoloog Eedi Lelov, kelle kaasabil saime palju huvitavat teada. Tal oli kaasas kaks vaatlustoru, millega sai möödalendavad linnud eriti lähedale tõmmata. Tema kui spetsialist oskas kiirelt ära loendada ka möödlendavad linnud. Meil oli lihtsalt põnev jääkülmas vees sulistavaid linde lähedalt vaadata. 
Meie "saagiks" olid Põõsaspeal kell 10.20 - 11.30 ~300 sõtkast, 1 isashahk, 10 sinikaelparti, 1 musträhn, 50 auli, 60 kuldnokka, 8 valgpõsk laglet, 4 hangelindu, 1 mustlagle, 1 emane raudkull, 2 kühmnokk luike, 2 kormorani ning palju hõbe-, kala- ja naerukajakaid.
Dirhami sadamas olime 11.45-12.10 ning seal nägime 2 emast jääkosklat, 1 mustlaglet, 14 sinikaelparti, 10 kuldnokka, 4 kühmnokk luike (kaks noort ja kaks vana), 50 sõtkast ning palju hõbe-, kala- ja naerukajakaid.
Ilm oli hirrrrrmus külm ja tuul rannikul päris vile. Enamik pidas kenasti vastu. Eriti usinad külmatrotsijad olid Triini ja Rauno. Aga kenasti pidasid vastu ka Kendra, Keidi, Iris, Gertten, Lisette, Karl, Markus, Endri ja Siim.
Aitäh kõigile meeldiva ja hariva seltskonna eest!