laupäev, 6. november 2010

NELJAPÄEV LOOMAAIAS

Neljapäeva hommikul külastasime Tallinna loomaaeda. Giid Aleksander Semjonovi juhtimise ja selgituste saatel vaatasime kõigepealt CITES´i näitust "Ära osta nende elu" (pildil), kus näidati kõiksugu asju ja esemeid, mida inimesed teevad kaslaste nahkadest, elevandiluust, madudest jms. Seinal oli mitu miljonit dollarit maksev leopardinahk, klaasi all madude topised, piiritusleotised; karurasvast salendavad pulgakommid, kehavõided; varaaninahast rahakotid, sussid jne. Selgus, et ilvesenahkse mütsiga ei või näiteks Venemaale minna - sinna lastakse, aga tagasi tulles võidakse konfiskeerida.
Kuna väljas oli päris külm, uurisime põhiliselt troopiakamajade sisu - erinevaid reptiile, kahepaikseid, ahve, kalu, närilisi, madusid jne. Giid oskas iga looma kohta midagi väga huvitavat rääkida, küll saamislugu, omapäraseid käitumisviise, juhtumeid, pidamisvõimalusi jne. Kõigil, kes kuulasid, oli väga huvitav. Leppisime giidiga kokku, et suve algul korraldab ta meile "öise ekskursiooni" - õhtul kella 9-st kuni keskööni. Ja sellele ekskursioonile saame ehk kaasa võtta ka mõne ema-isa. Jääme ootama!
Kaasas käisid seekord Olev, Reivo, Ketriin, Ita, Kristel, Ott-Joosep, Ave, Elina, Laura L., Egert, Liisi, Gethryn, Laurene, Erik, Karl.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar