kolmapäev, 2. juuni 2010

ESIMENE PÄEV SOOMAAL

Loodusringist said Soomaale kaasa Ketriin, Elina, Ita, Laura, Reivo, Kristel, Indrek, Olev, Geiro ja Carol. Väljasõit kooli juurest oli hommikul kell 9.00. Võtsime peale söögikastid, linnast giidi ja suundusime Soomaa poole. Pärast tubadesse sisseseadmist kogunesime õue, kust saime endale vannid, ämbrid ja kahvad. Järgmine tunnike möödus kraavis solberdades. Paremas olukorras olid need, kes märkasid kodus kummikud jalga panna. Püüdsime igasugu huvitavaid elukaid - mõned üritasid plehku panna, mõned söid teisi loomi vannist, mõned vingerdasid niisama. Parim saak oli ilmselt nooruke haug, kelle püüdis Carol. Klassiruumis sorteerisime eri liiki loomakesed erinevatesse purkidesse, vaatasime neid binokulaari all ja sättisime tabeli peale määramiseks.
Lõunasöögiks oli seljanka ja nutellaga sai.
Pärast lõunat panime püütud loomakestele nimed, kuulasime kes keda sööb ja vaatsime pilte.
Järgmisena vedasime õue laiali erinevad koljud, ekskremendid (junnid) ja kaavikud (kuivatatud loomakeste nahad). Ülesandeks oli sorteerida koljud loomade toitumise järgi - rööv-, sega- ja taimtoidulised. siis vaatsime kuivatatud hiiri ja topsi sees olevaid väljaheiteid. Kõige suurem "kook" oli karul (pildil) ja kõige omapärasemad eremiitpõrnika väljaheited.
Õhtul värvime kive, pilte, kuulame linnulaulu, grillime, vaatame telekast loodusfilme jms. Ilm on väga ilus ja pererahvas lahke! Aitäh!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar